Bungy Jump
Door:
Blijf op de hoogte en volg Familie
14 Oktober 2010 | Nieuw Zeeland, Taupo
Precies op dezelfde plek waar ik het 12 jaar geleden ook gedaan heeft, die foto hangt in ons huis prominent aan de muur.
Het was toen best een indrukwekkende ervaring: je staat op het randje met niets voor je en heel ver onder je water.
Je weet dat het veilig is, honder duizenden mensen hebben het over de hele wereld gedaan, maar toch.... Je verstand zegt: "doen!".
Maar een ander deel van je hersenen, je intinct zegt dat het niet klopt en houdt je benen stokstijf bij elkaar.
Wie gaat het winnen?
En dan gaat de instructeur aftellen 3-2-1.
Je springt.
Al snel suis je met je hoofd naar beneden.
Je zintuigen schakelen bijna allemaal uit.
Je voelt het elastiek aan je benen aanspannen.
Even later hang je een moment stil, ergens boven het water.
En dan wordt je weer flink naar boven getrokken.
Na een aantal slingers wordt het elastiek gevierd en landt je in een rubber bootje.
Tja die ervaring was ik na al die jaren niet vergeten.
Zou ik, nu 12 jaar ouder en wijzer, weer springen?
Met licht trillende benen heb ik mij aangemeld, allerlei formulieren (aansprakelijkheiod ed) ingevuld, gewogen en gezegd dat ik een watertouch wil maken. Een water touch is dat ze de lengte van het elastiek zo instellen dat je met je hoofd en schouders in het water terechtkomt alvorens je weer naar boven wordt getrokken door het elastiek.
Om het verhaal kort te maken: ik heb Belinda een kus gegeven en ben gesprongen.
Deze tweede keer was toch wel weer erg heftig, maar wel gaaf, ook de watertouch.
Kijk zelf maar naar de fotos.
Bovengekomen hebben we koffie gedronken, nagepraat, de fotos en de video bekeken.
Voor (omgerekend) 25 euro kon ik nog een keer. Ik had besloten om morgenochtend nog een keer te gaan en dan een mooiere sprong proberen te maken.
Belinda vertelde dat ze hier nu ook een Swing hadden, dit is een reuzenschommel die vanaf 70 meter hoogte losgelaten wordt.
Ze zei dat dat haar wel wat leek en misschien morgen zou gaan doen?
Wordt vervolgd............
15 Oktober 2010 - 08:43
Marjan:
Dapper hoor! Wat vonden Finn en Vita van hun stoere papa?
15 Oktober 2010 - 08:55
Andrea En Jeroen: